5 december 2010

Snöfärd

Ibland undrar jag var det är med snön och mig. Jag verkligen älskar snö. Gissa till exempel vem som var den enda som var ute o red i skogen förra året när det var massa med snö...jag givetvis. Snön gör mig lugn och glad. det blir ljust och det mest fantastiska tycker jag är ljudet. Knarrandet i snön eller tystnaden och lugnet. Hästarna blir lugnare och jag också. det blir liksom en liten lycklig känsla i min mage.

Idag gav vi oss ut allihop, två hästar och medryttare, Jag o kompisen i vagnen o medryttaren på den stora hästen. Det gick faktiskt bra trots att vi mötte både fyrhjulingar och snöslungor. Värst var nog traktorn som körde i full fart rakt mot oss. Vi blev faktiskt tvingade av vägen o rätt ut i ett fält. Mindre skoj med vagn o allt. Jag fattar inte hur folk tänker när de tvingar oss av vägen och vi pratar inte att galningen körde långsamt. Nä där var det full fart. Stora hästen stegrade sig o Lilleman som ni ser på bilden drog rätt ut i fältet utan någon som helst broms. Näväl allt gick jättebra och vi hade en superfin tur längs gamla fina landsvägar som vi har häromkring.

Jag är så glad att jag har så fantastiska människor i mitt liv som hjälper till. Vips när vi kom hem var alla boxarna mockade, hösilagepåsarna packade, allt annat stalljobb fixat och selen rengjord. Sånt gillar jag. Nästa helg ska ju jag o Lilleman på en lien kurs i körning. Det ska bli skoj o se vad vår lärare tycker eftersom jag har kört in honom helt själv o har absolut noll utbildning i körning. Rapport om det här kommer givetvis senare, sådär efter nästa helg.

Imorgon blir det tillbaka till verkligheten. Massor med utveckligssamtal ligger nästa vecka och jag fastar för vissa av dem. Men det kommer att gå bra förstås. Som tur är har jag bra kollegor runt mig som hjälper till där det behövs. Tänk om alla föräldrar kunde förstå att vi lärarskrällen vill deras barn väl :-)

Kram o hej för denna gång
C