6 februari 2012

Här händer det grejer :-D

Hejsan !

Nu händer det saker. Det sista dygnet har gått i rasande tempo ska jag säga. Vet inte om jag berättar saker två gånger men då får du leva med det. Först togs respiratorn bort och Smul fick en CPAP. Den håller lungorna utblåsta med lite tryck hela tiden. Så att de liksom inte faller samman helt i varje andetag. Äntligen fick jag hålla honom lite :-D Dagen gick och alla värden blev jättebra. Sedan i morse kom vi upp till Smul. Helt plötsligt var CPAP:en borta. Massor av sladdar på magen var borta. Allt gick väldigt fort och vi kände att vi inte hängde med. Sedan vid lunch skulle vi helt plötsligt prova att amma. Det funkade väl sådär men vi provade i alla fall. Det extra syret togs bort. Allt kändes helt fantastiskt. jag blev utskriven från BB och sonen ska imorgon flyttas till ett annat sjukhus eftersom han behöver så mkt mindre vård. Känns helt galet att det gått så fort. Planen är nu att jag ska vara hemma på nätterna och att jag ska vara på sjukhuset på dagarna och amma lillkillen. Kanske kan vi få hemsjukvård men det vet vi mer om imorgon. Jag håller tummarna för det !!!


 Så här ser CPAP:en ut. Plus en del sladdar som mäter hjärtslagen, blodtrycket och syresättningen. I början tycker man att det läskigt med alla slangar och så. Men efter ett tag vet man vilka som är superviktiga att inte pilla på.

Sedan måste jag bara undra om du skulle ha ätit detta? Jag lade på locket o åt annan mat istället. Det här skulle vara potatismos, falukorv med pepparrot och tomatsås. Blääää och inte en enda poäng fick detta. Någon bord ge kocken som lagade mat i helgen på sjukhuset sparken. 

Ha nu en go kväll. Jag ska njuta lite av att vara hemma och ladda för morgondagens äventyr med att byta sjukhus :-)
Kramar
Bubblan