21 december 2010

Livet går framåt, framåt!

Jag är en människa som insett vikten av att njuta av livet. jag är ju en rödhårig figur. Självvalt ska det sägas. Mina elever brukar undra om jag är hög på något. Nej på livet brukar jag svara samt att man har inte roligare än man gör sig. Jag tänker liksom att man får försöka njuta av det som är i livet medan man har det. Varje dag man får är en stor gåva och den blir vad du gör den till. Jag brukar tänka såhär när livet känns mörkt och det gör det egentligen just nu. Min mage gör ont varje morgon och jag oroar mig för en massa saker. Men sedan tänker jag att det där kommer ju ändå inte att hjälpa. Så då går jag vidare i min dag och tänker på annat och genast känns det lite bättre. Innerst inne vet jag nog att tegelväggen är nära. Men jag vill inte in i den. Den enda personen som kan plocka upp mig ur tegelhögen finns inte så nära som den personen gjorde tidigare och jag kan inte heller belasta den personen med mina små bekymmer. det är ju liksom jag som ska vara den starka och vägledande här och inte den personen.

Nåväl har köpt lite julklappar idag. Med dottern i högsta hugg med föresatsen att vi ska hjälpa tomten lite. Ett duplostall och en fin bok blev det. Hoppas hon uppskattar det.

Imorgon ska jag fara o fika med världens bästa brorsa. Känns lite konstigt och nervöst att träffa honom igen eftersom det var ett tag edan. Men jag tycker att det ska bli himla skoj. Ska bli kul o få sätta sig ner o prata lite om livet. Egentligen var det ju hans kompis jag lovade ta igenom grundskolan men spå blev det brorsan som fick mest hjälp och den som står mig allra närmast. Jag tror att han vet att jag alltid finns där vad som än händer. Att jag är en sådan där viktig vuxen som han alltid kan lita på. det känns gott att vara en sådan människa.

Tänk nu är det bara ett par dagar kvar till jul. Det ska bli kul att få umgås med familj och vänner. Ser mycket fram emot en planerad danskväll med några kompisar också. Nåväl det var allt babbel jag hade att bjuda på idag.
Kram Bubblan