19 februari 2011

Dag 26 Mina rädslor

Jag är rädd för två grejer egentligen. Förutom alla vanliga grejer man är skraj för. Typ döden döden och allmänt elände.

Jag är sketrädd för höjder. Jag kan inte gå på teatern och sitta för högt upp, har svårt att klättra på stegar, har lärt mig att stå på stol men gillar inte att klättra över stup för ofta. Kan inte gå ut på vilka balkonger som helst eller gå för nära fönster som är högt upp. Jag har svårt att åka skidor i för branta backa ja kort sagt är jag urfånig när det gäller höga höjder små eller stora. Vi bor i ett hus med tre våningar och när inte trappan var uppe fick man klättra i trappschaktet och det tog flera månader innan jag vågade göra det. Som tur är så jag inte så rädd för höjden från hästryggen.

Den andra saken som jag är rädd för är lite mer märklig, Jag har kommit fram till det med tiden, i början fattade jag inte vad det var. men jag är ridrädd ur konstigt det än låter. Jag har svårt att rida min häst när han börjar bråka med mig ute. Ju räddare han blir dessto räddare blir jag. Jag är rädd för att galoppera för fort ute, hatar att hoppa om inte världens bästa Lotta ser på förstås. Jag rider inte gärna andras hästar. De sista fem åren har jag bara galopperat på typ fem hästar förutom mina egna. Jag har ju som tränare ofta chansen att rida fina hästar men galoppera dem det gör jag nästan aldrig. Jag mesar ut. Jag blir rädd om jag hör oljud när jag är ute o rider, jag blir liksom rädd innan hästen blir det och då blir den det av min rädsla. Jag spänner mig vid minsta lilla och då kan jag bara inte rida. Då rider jag så grymt dåligt att jag nästan skäms. Detta hände härom dagen när jag fick rida min tränares häst. Skitpinsamt men det är bara till o bita ihop och erkänna att jag är en fegis. Jag tränar och tränar och kanske snart så blir det bättre. Varje gång jag rider är jag rädd men jag vet att jag har ridit utan rädsla som yngre så det SKA gå!!! Jag ger mig inte! För att rida när man inte är så rädd att man bara vill grina är fantastiskt underbart härligt.

Idag har jag varit på shoppingtur och handlat BH på Change. Den satt hur bra som helst. Sedan fick min kompis lite stylingtips och kom hem med en rosa kjol. Den kommer vi le åt länge. Sedan bar det av för att käka bakad potatis på närliggande café. Gott och tokmätt var resultatet av det. Sedan hem och ut på en fantastisk härlig tur ute i skogen. Snö och sol från klarblå himmel, kan det bli bättre?

Kvällen avslutades med ett samtal med lillebror som fick översätta en text från finska åt mig. Så himla bra och ha världens bästa lillebror med familj. <3 <3 <3
Kram
Bubblan