26 januari 2011

Dag 3 Mina föräldrar

Jag tänker inte hänga ut mina föräldrar här alldeles. Men jag har förmånen att ha två engagerade föräldrar. De ställer alltid upp o hjälper till både här å där. Jag har oftast haft ett gott förhållande till mina föräldrar. Visst har vi precis som de flesta haft det tufft ibland men på det stora hela är jag nöjd o glad.

Min mamma är ett levande energiknippe utan någon som helst bromsfunktion. Hon bakar surdgsbröd, renoverar stolar o gå långa promenader. Jag tror vi hade över 40 stolar hemma en gång när hon köpt för många på second hand och på auktion. Fint o bra blir det men just då kändes det som att det var lite onödigt många. Mamma borde starta ett bageri nu när hon borde vara pensionär. Men så blir det nog inte. helst av allt skulle hon nog vilja ha det här hemma hos oss:-)

Pappa är en glad pensionär som är det lugnaste som finns. Går under smeknamnet Sherlock Holmes eftersom han alltid hittar allt som är borta. Han har ett fantastiskt ordningssinne och gillar att saker och ting är fixat o klart. Bjud honom gärna på en seglingstur. Han borde verkligen ha en egen segelbåt. Hade jag haft pengar så hade han haft en i förrgår. Men tyvärr har jag inte råd att ge honom det han önskar mest. Pappa är pensionär o gillar också att promenera o göra utflykter. Får han hämta vår dotter på dagis så blir han nöjd o glad. De två brukar ha så roligt ihop.

Sen har vi min "bonuspappa" som är det lugnaste som finns. Han har ritat huset jag bor i eftersom han är arkitekt. Han ställer också alltid upp. Med honom tar man helst en kopp te och spelar kinaschack med långskutt. Matcherna är på blodigt allvar men slutar oftast väldigt jämnt. Lika skoj varje gång.

Idag har varit en jobbig dag på jobbet. Min kollega gick in o möblerade om i mitt klassrum. Utan att ha pratat med mig. Eller att ha lyssnat på eleverna, eller deras föräldrar som haft önskemål under utvecklingssamtalen. Jag blev skitarg och sa att det får de lösa. Då blev eleverna arga på mig. Jag som bara ville att deras önskemål och behov skulle bli tillgodosedda. Jag vet inte att jag varit så arg på länge. Stort mega GRRRRRR. Imorgon vägrar jag gå in i det rummet om inte det är ordnat. Man måste ju se till elevernas studiebehov annars kan vi ju skita i allt ihop.
Nä nu ska jag sova tidigt.
Kram från en fortfarande arg
Bubblan