16 mars 2011

Livet på jobbet!

Idag har jag haft en riktigt bra dag. Igår var det dock värre så vi kanske ska ta det först. Vi har ju lite hyresgäster i vårt stall. Det är sällan problem och vi har bra stämmning i stallet. Igår betsämde jag mig dock för att säga upp min ena hyresgäst. Känns tråkigt men det måste göras. Hennes häst fungerar inte i flocken och det känns tråkigt. Det som känns ännu tråkigare är att ägaren slängde på luren i mitt öra när jag sa det. Men jag har ju rätt att säga upp henne så nu får det bli så. Hon har platsen kvar fram tills 15 april.

Nåväl till mitt lilla jobb. Har haft riktigt roligt idag. Håller på att lära två killar att läsa snabbt. Jag läser ju ganska fort. Mitt OPM är riktigt högt och deras är ganska rejält lågt. De läser en fjärdedel av vad jag gör på en minut. Nåväl, vi satt o tjatade lite och jag lärde dem lite av hur man gör.

Efter att skolan slutat så kommer en av killarna o låter allmänt eländigt. Det visar sig att han fått in en tre millimeter lång flis under nageln ända ner till nagelbandet. Jag fixar och trixar lite och sedan drar jag ut den på honom. Han gnyr riktigt mycket. Men det går bra, jag var myckt förvånad att han inte började gråta. Sedan hällde jag på lite handsprit, det lär ju ha gjort riktigt ont för han sprattlade som en fisk på torra land. Det var synd om honom.

En stund senare så frågar jag honom hur det är. Han sa att det gjorde ganska ont. Sedan började vi prata. det var ett sådant där fantastiskt samtal som man så sällan får men när det väl händer så blir det helt fantastiskt. Vi pratade om vad han ska göra nästa år i gymnasiet och om lite allt möjligt. Sedan gick jag runt med en lycklig känsla i hela magen resten av eftermiddgen.

Avslutar med lite bilder från helgens träning. Min duktiga lilla häst!


God natt!
/Bubblan