2 januari 2011

Lat dag!

Idag har det verkligen varit en lat dag. Har städat upp det sista efter nyårsfesten, sovit i soffan och bara latat mig. Gott helt enkelt, passade på att baka tigerkaka också eftersom jag fick en fikagäst i form av min nya medryttare till min äldsta häst. Hon har ridit nån enstaka lektion för mig och det känns bra att hon ska rida mer kontinuerligt. Hon är ambitiös och noggrann i sin ridning något som jag skattar väldigt högt. Att hon dessutom är jättetrevlig och grymt lugn gör ju inte saken sämre heller. Så det här kommer att bli jättebra tror jag.

Det roligaste idag var nog ändå att jag fick ett meddelande från en gammal elev idag. Han gick i samma klass som brorsan och hans kompis. han skrev att han saknade mig som lärare och att han funderade på att dra ihop gänget. Han undrade om jag var intresserad av en sådan grej. Självklart svarade jag ja på den punkten. Känns kul att både vara saknad och att eleverna faktiskt vill träffa lilla mej fastän de blivit stora och börjat i en annan skola. Att jag blev glad över det här är väl ändå dagens underdrift.

Nåväl nu är det nog sovdags ändå.
Kramar
Bubblan

PS är kommer en vad jag tycker härlig sommarbild till. Tänk snart, snart är vi där igen :-) DS

År 2010

Det här blir en liten årskrönika, ska se om jag kommer ihåg allt. 2010 började snöigt och kallt. Det var så mkt snö att maken fick gå upp på taket och skotta snö. jag stod för första gången sedan jag var liten i snö till midjan. Kul men kallt. I min mage hände det grejer. Det gjorde ont ofta och jag kräktes när jag ansträngde mig. en av hyresgästerna vi har jobbar inom sjukvården o hon sparkade iväg mig till vårdcentralen, utan henne hade jag nog aldrig gått dit. Det var tur för jag hade blödande magsår och blev sjukskriven på direkten. tre veckor hemma med vila gjorde susen samt ett fantastiskt bemötande på jobbet av några elever när jag kom tillbaka gjorde att jag snart var på benen igen. Men inners inne kände jag att tiden på min gamla skola var på gång att ta slut. Jag sökte en del nya jobb, var på en av de mest knasiga anställningsintervjuer jag varit  i mitt liv. krävande men kul. Visade sig dessutom att min närmsta kollega sökte samma jobb utan att jag vetat om det, vi träffades där. jag bara skrattade åt det hela. Det jobbet fick jag inte och så här i efterhand visade sig det vara lika bra.

Med hästarna gick det framåt. Tog med min yngsta häst på parad på en av landets största travbanor. Eftersom min häst bara är tre och knappt var inkörd måste jag säga att han gjorde en makalös insats och jag var så oerhört stolt över honom.

Terminen gick snabbt mot sitt slut och det var en av de mest känslosamma avslutningar jag varit på. Jag ville inte ens gå dit, det var första gången jag kände så. Det var speciellt. Sen fick jag en riktigt fin present från två härliga elever som numera är två goda vänner, varav den ena kallar mig för syrran och jag honom för brorsan. Det är en fantastisk vän som jag skattar väldigt högt. Som första lärare i skolans historia fick jag följa med på niornas avslutningsfest trots att jag inte var klassföreståndare, Det hade eleverna ordnat. Snacka om komplimang.

Efter skolavslutningen var det fler jobbintervjuer och jag tackade ja till det ena jobbet som jag har nu. Känslan av att åka till mitt gamla jobb och säga upp mig var fantastisk. Inget jag ångrar även om jag saknar mina gamla fantastiska vänner.

Hästarna fick fara på ett härligt sommarbete med fantastiska ridvägar. Jag åkte till High Chaparall och festade med kompisarna. Vi hade sjukt skoj och jag kunde hjälpa en vän som en gång hjälpt mig. Man kan väl säga att han räddade mig och jag räddade honom lite till livet. Kändes gott att kunna hjälpa lite tillbaka.

Sommaren var härlig och ganska vilsam. Många härliga ridturer och fantastiska bad hade vi. Men allt gott har en ände. Utom möjligtvis korven som har två ;-)

Vi flyttade hem hästarna efter lite semester och bröllop för makens bror. Det var en rolig och trevlig semester.Både för familjen och hästarna som fick ett välbehövligt miljöombyte. Själv kände jag att jag höll på att få en ny och härlig vän. Hon är dessutom en riktigt duktig westernryttare vilket är extra skoj. Det som var lite trist var att en av hyresgästerna beslutade sig för att stanna kvar på sommarbetet och vi fick sätta ut annons om ny hyresgäst. Denna människa och jag visade sig ha lite olika hästsyn. Hon ville att flocken skulle vara fullt fungerande efter fem minuter. Dessutom skrek hon typ varje gång hennes häst galopperade i hagen och tog in den så fort den skulle få mat. När den sedan visade sig ha lite ont i framhovarna så fick den stå inne och hon gav den karensbelagd medicin utan att informera mig först. Sedan efter att hon röntgat den, hon trodde att den brutit båda hovbenen trots att den knatade omkring, så visade det sig att den blivit verkad lite för mycket och att den var sulöm. Jag tog beslutet att säga upp henne och hon flyttade nästan direkt. det var jobbigt att göra det men så fick det bli. Efteråt kändes det riktigt bra.

Jag och min andra hyresgäst kämpade på i stallet under hösten. Själv hade jag en riktigt tuff höst, jag vet inte att jag har jobbat så mycket någon gång. Men det var roligt. Lite jobbigt också eftersom jag hade en klass som jag inte kom riktigt överens med. Nya roliga arbetskamrater infann sig och många härliga elever. De klarar lite på att jag ofta pratar om mina gamla elever så det ska jag försöka låta bli nästa år. jag lyckades i alla fall ha en av de roligaste lektioner jag haft i min lärarkarriär. Jag fick 32 elever i år 8 att skratta i 40 minuter medan vi gick igenom betygskriterierna.  Det var dessutom sista passet innan lunch. Helt otroligt och roligt. Tillsammans med dem har jag haft en härlig höst.

En av de stora grejerna på hästplanet under hösten var att tävla min äldsta häst igen. Riktigt skoj och jag fick mkt beröm från speakern. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram men jag kände att tävlingsnerven var väckt igen och att det faktiskt var skoj igen. Hemma fortsatte jag mer och mer med ridlektioner och lite nya elever började dyka upp.

En av de roligaste sakerna var nog i alla fall höstlovet då min lillebror och en annan gammal elev kom och hälsade på. Det var riktigt skoj. Roligast var nog turen jag och brorsan tog på vår nya fyrhjuling. Den var rolig på flera sätt. Dels för att det är kul att köra och sen för brorsans kommentaren och miner. Han var lite överraskad över hur bra jag körde.

Hösten avslutades lite tråkigt med att min medryttare sa upp sig efter flera år eftersom hon inte hinner med riktigt. Dessutom trillade min hyresgäst av sin häst och skadade sig illa så helt plötsligt var jag ensam med mina   hästar och hennes. Men en ny medkörare på lillhästen dök upp och det visade sig vara riktigt bra. Dessutom hittade jag en ny hyresgäst och det känns otroligt bra.

Strax innan jul fika med lillebror som kändes roligt och en härlig jul börjar nu gå mot sitt slut. Jag har hittat en del nya vänner under året som jag säkert kommer ha många härliga år framöver. Lillhästen har visat sig ha talang för körningen. Min nya körlärare visade sig vara lätt lyrisk över oss. Så kanske kan vi satsa på en liten tävling lagom till sommaren. Mycket glädje och en del sorg med en del nya utmaningar så kan 2011 bli ett riktigt spännande år. Mest spännande tror jag kommer att bli lillhästens utveckling :-)
Så jag säger som mina elever tycker att jag säger ofta 2011 NU KÖR VI!!!!
Kram Bubblan