6 januari 2011

Trevligt med gamla goda vänner

Idag har varit en sån där mysig go dag. Jag sov ganska länge. Kastade mig ut i köket och bakade kärleksmums, den här gången var de laktosfria, det gick riktigt bra. Kakan blev hög och fin och härligt "frasig" i kanterna. Fikabesöket i form av mina allra första hyresgäster dök upp. Två goa glada tjejer som jag träffar alldeles för sällan numera eftersom vi numera bor i olika delar av landet. Tråkigt men dessto roligare när vi väl ses. Det blev en lång fika med massor av snack och glada skratt.

Sedan bar det av till stora hästaffären med en av tjejerna. Vi tog med två trasiga täcken och tro det eller ej men jag fick faktiskt byta det ena mot ett helt nytt. eftersom jag redan hade ett vintertäcke som detta var hemma fick det bli ett fint nytt vår/höst täcke. Ska pröva det imorgon. Dessutom fick jag tag på en longerpisk som jag ska ha som körpisk ett tag. Den är längre än den jag har just nu och jag ska bygga om den lite så att den fungerar som körpisk. Det hela blev typ 59 kr dyrare än det jag lämnat in men jag behövde inte betala något alls. Toppenbra.

Det andra täcket ska jag också lämna in men det var jag tvungen att tvätta först. Det ligger nu i maskinen i stallet och gottar till sig så ska jag fara dit igen på fredag eller så med det.

Sen var det en tur till McDonalds och sen hemåt igen. Det snöade en massa så vi fastnade på vår lilla väg. Men maken var ute med traktorn och efter lite fixa var vi snart loss. Sen ut i stallet och med lite hjälp så hade vi strax ordnat dagens höpåsar och även morgondagens. Sen ute i skogen på en fin tur. Det var så lugnt och vitt överallt. Vi red sakta och travade bara på ett par ställen. Min nya medryttare på gammelhästen var också med. Hon verkade tycka att det fungerade bra. Det känns bra för jag hoppas verkligen att hon vill fortsätta rida ett tag. Känns som att det skulle vara bra för både mig och hästen.

Nä nu är klockan mycket och imorgon är en annan dag har jag hört.
Sov gott gullungar och tack för idag
Bubblan