6 februari 2011

Dag 14 Mina djur

Okej vi har nästan ett litet zoo så häng med
Första djuret vi skaffade var
vår hund. En glad lapphund som älskar att sova utomhus på gräsmattan. Ibland spanar han på allt som händer på gården. Varje ny människa möts med ivriga svansviftningar. Han gillar att springa efter bollen och är bra på agiility o lydnad om han får en snabb repitionskurs. Född 2003 :-)

Våra katter är en historia för sig. Går under smeknamnet "The Cat " o " Copykatten"
 The Copycat född 2007. Världens kelfia. Fångar gärna möss. Älskar att sova på matte i soffan. Tackar jag särskilt för. Har prick på höger framtass :-) Gillar INTE att bli fotad :-(


The Cat. Född 2003. Kommer från en gammal arbetskamrat till mig. Rymde ut genom ett fönster med ett fall på tre meter. Kom tillbaka efter tre dagar med tassen fast i halsbandet. Har börjat bli mer kelig men det tog 1,5 år innan vi fick klappa henne ordentligt. Älskar mat och fäller typ jämt. Sitter gärna brevid och spinner. Har vita framtassar:-)


Min äldsta häst och första egna häst. Han är verkligen kärlek. Det var kärlek vid första ögonkastet. Tillsammans har vi utvecklats massor. Jobbat som fanryttare, varit inne i stora stan på uppvisningar och tävlat. Först på lokal nivå, sedan regional nivå, nationell och en internationell tävling har vi hunnit med. Det har blivit en del rosetter, men inte så många på första plats. Han bär vem som helst på ryggen, gillar att busa precis lagom mkt men känner när det är läge att låta bli. Hoppar som en gud men har en hopprädd matte :-) snäll och bra på alla vis, med ett hjärta av guld. Född 1996 och är en härlig korsning med mustang i :-)

Här har vi lill-killen som redan har ett par SM-guld i bagaget. Han har jag ägt sedan han var 2 månader. Förtroende är ett bra ord som passar oss. Han litar på mig och jag på honom. Han vet var gränsen går utan att ha behövt få skäll. Hoppar som en tok han också, älskar allt man gör med honom. Just nu tränar vi en del körning och allt gör han lika bra. Ingenting är omöjligt bara han vet vad han ska göra. Har ett temperament och lugn som jag nästan aldrig sett hos en häst. Folk som ser honom blir förvånade och kommenterar det. I sommar ska vi tävla ordentligt för första gången. Spännande ska det bli. Vi tränar på står i så mkt det går. Tur att man har profffsiga människor runt sig. Han är född 2007 han med precis som min dotter. Framtiden kommer för honom med stormsteg. Matte har en plan ;-)
Kram
Bubblan som har tappat rösten, inte så kul att vara lärare imorgon :-(